14 april 2017

Openhartige presentatie over MDV 1

Vanwege lage scholprijzen en hoge brandstofprijzen volgde in het voorjaar van 2014 een staking op de Urker visafslag. Zo kon het financieel niet langer. Diezelfde historische week kregen de families Kramer en Romkes als compagnons groen licht van de bank voor de uitvoering van het Masterplan Duurzame Visserij, de bouw van een voorbeeldschip voor een duurzame vissersvloot. De onder klasse gebouwde MDV 1 kwam in de zomer van 2015 in de vaart.

Twee jaar verder

Hendrik Romkes ziet dat de verdiensten gelukkig goed zijn, maar ook dat de innovatiedrang in de visserijwereld stokt, dat er grote bokkers uit alle hoeken van de wereld teruggehaald worden. Hij vraagt zich in alle gemoede af of dat wijs is. “Wij weten heel goed waar we vandaan zijn gekomen en een groot deel van de vloot tot voor kort onder bijzonder beheer van de banken zat. We moeten oppassen dat we niet in dezelfde val lopen. Ik roep mijn collega’s op om de kosten beheersbaar te houden.

De knop moet om

Doorgaan met de zoektocht om met minder brandstof een kilo vis te vangen. Als ik terugkijk dan hebben we in het verleden heel veel geld weggegooid.”

MDV 1 in vergelijking met de pulskotter NG 19

De MDV 1 besomde in 2016 tot volle tevredenheid van de Urker ondernemers. Romkes kan het resultaat vergelijken met de eigen Duitse pulskotter NG 19, een middenslagkotter. De NG 19 besomde 3,5 ton meer, maar de MDV 1 deed het onder de streep toch nog iets beter. “De normale onkosten van de MDV 1 waren slechts 50 procent van de van de NG 19. Iedereen deed het goed in het topjaar 2016. Daar mogen we dankbaar voor zijn. Maar met de MDV 1 zouden we dankzij het minimale gebruik ook positief gedraaid hebben als we tachtig cent voor een liter brandstof hadden moeten betalen!”

Innovatie

De MDV 1 staat symbool voor innovatie in de visserij, en de bouwers vielen vorig jaar niet voor niets in de prijzen. De semi-bijlboeg zorgt voor dertig procent minder weerstand, de langspantbouw voor twintig procent minder gewicht. Dankzij de warmteboiler is in het weekend geen verwarming nodig, wat aanzienlijk in de walstroom scheelt. Scheelt ook weer honderd euro per week. Het brandstofverbruik is gemiddeld 7,5 ton per week.

Milieu - Den Haag

Internationaal is er grote belangstelling voor de MDV 1. Overleg met ngo’s is volgens Romkes goed, zonder dat de partijen echt vrienden van elkaar worden. Collega’s vragen naar vangsten, besommingen en resultaten. “In Den Haag worden die vragen niet gesteld. Daar zijn vooral milieudoelen van belang. In vergelijking met onze NG 19 heeft de MDV 1 zestig procent minder uitstoot van CO2 / NOx.”

Innovatie in de praktijk

Niet alles in zo’n project is gelijk top. De spoiler beviel niet en is aangepast. De antifouling van Sigma laat deels los, maar is zo glad dat de huid onder het stomen schoonspoelt. Met de stripmachine gaat het met vallen en opstaan de goede kant op. De sorteerlijn is van boord, daarover wordt nagedacht over een nieuw concept. De experimentele twinrigpulstechniek heeft afgelopen seizoen veel van de bemanning gevergd. “Maar de jongens gaan er volledig voor.”


Originele artikel stond in Visserijnieuws van 14 april, nummer 15. Plaatsing op de website van MDV betekent niet perse instemming met de inhoud.

Download Bijgevoegd Bestand