19 april 2017

MDV vertelt over duurzaamheid op evenement RGO Middelharnis

Op woensdag 21 april 2017 werd er op de RGO te Middelharnis een evenement georganiseerd. Tijdens dit evenement stond duurzaamheid centraal. De avond was georganiseerd door drie leerlingen van de RGO. Zij wilden de aanwezigen bekender maken met duurzame initiatieven op en rondom Goeree Overflakkee. Op de avond waren de gemeente en meerdere ondernemers uitgenodigd om te vertellen over hun initiatieven.

De avond werd geopend door wethouder Arend-Jan van der Vlugt. Hij vertelde
 over de doelstelling van de gemeente om in 2020 een energieneutraal eiland te zijn.
 Vervolgens vertelden verschillende ondernemers over hoe zij duurzaamheid in hun bedrijf proberen te verwerken en wat zij belangrijk vinden aan duurzaamheid.

Padmos werd ook vertegenwoordigd op
deze avond door Walter van Harberden. Hij vertelde de aanwezigen namens Masterplan Duurzame Visserij over het prijswinnende duurzame schip: de MDV-1. De aanwezigen hebben aandachtig geluisterd naar zijn verhaal, maar ook naar de verhalen van de andere ondernemers. Na afloop kwamen er veel goede reacties binnen, de leerlingen zijn dan ook van plan volgend jaar een zelfde soort evenement te organiseren.

Geschreven door de leerlingen van RGO: Daphne Suilen, Tim Groenendijk en Dewi van Loon. (Namens MDV willen we jullie bedanken voor jullie bijdrage)

Wat is RGO?
RGO is een school die middelbaar onderwijs aanbiedt aan leerlingen uit de wijde omgeving, van het hele eiland Goeree-Overflakkee tot aan Tholen, de Hoeksche Waard en Schouwen-Duiveland.