29 juni 2017

Koninklijk paar bezoekt ROC Friese Poort Urk

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brachten donderdag 29 juni 2017 een streekbezoek aan Noordoost Flevoland. De Koning en Koningin bezochten de plaatsen Urk, Nagele en Dronten. 

Buiten de school werd het koninklijk paar enthousiast ontvangen door vele Urker bewoners, zowel jong als oud. Een erg warm welkom. Tijdens een bezoek van 45 minuten aan ROC Friese Poort bezochten zij enkele lokalen waar lessen worden gegeven in boeten van netten, visverwerking en onderhoud van scheepsmotoren. Het koninklijk paar ging met studenten en docenten in gesprek. In het visfileerlokaal bij de opleiding ‘productiemedewerker vis’ vraagt de koningin of er aan boord ook gefileerd wordt. Docent Jan van den Berg pakt er een dikke schol bij en verteld dat er aan boord gestript wordt. Van den Berg merkt op dat deze schol innovatief gestript wordt, namelijk machinaal aan boord van de MDV 1, wat ook ten goede komt aan het rendement.

Gesprek met MDV ondernemer

Ook vond een gesprek plaats met ondernemers van Urk die betrokken zijn bij de lessen, stages en de ontwikkeling van de school. Hendrik Romkes mocht namens MDV één en ander toelichten over het innovatieve karakter van het MDV schip. Daarbij werd een scheepsmodel getoond en uitgelegd hoe de grote co2 besparing tot stand komt.

“Heel positief”, blikt opleidingsmanager Wiebren Minnema terug op het koninklijk bezoek. De koning en koningin hadden zich duidelijk goed voorbereid. “Er werden gerichte vragen gesteld en er werd ook doorgevraagd, bijvoorbeeld over de energiebesparing en de gebruikte spanning op de MDV 1.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kwamen naar Urk in het kader van een streekbezoek aan noordelijk Flevoland. Ook het Windpark Noordoostpolder werd bijvoorbeeld bezocht. Bij het afscheid ’s middags in Dronten zei de koning enthousiast te zijn en dat hij die dag veel had gehoord om trots op te zijn. Hij sprak de hoop uit dat alles wat hem en zijn vrouw was verteld ook waargemaakt zou worden.

Bron: Visserijnieuws 7 juli 2017

Ondernemers informeren koninklijk paar op ROC Friese Poort

Hendrik Romkes vertelt over MDV

Hendrik vertelt over energiebesparing MDV 1

ROC Friese Poort met sticker MDV 1