30 mei 2018

MDV gedachtengoed op EU congressen goed ontvangen

Innovatiemanager Frans Veenstra mocht zijn kennis delen tijdens twee internationale congressen. Eerst op Martech in Lissabon en vervolgens op 30 mei tijdens het Baltic Fisheries Forum in Tallinn.

In beide gevallen was er grote interesse in het gezamenlijke ontwikkelingsproces en de eerste visserij praktijkresultaten van MDV 1.

Oproep van visserijministers

Bij scheepsbouwers ligt de focus voornamelijk op duurzaamheid doormiddel van energiebesparing en emissiereductie. Daar waar de Nederlandse visserij al jaren bezig is met duurzame visserij, duurzame verdienmodellen en een duurzame bemanning.


Het was dan ook opmerkelijk dat de ministers tijdens beide congressen opriepen tot meer focus op duurzaamheid tijdens het ontwerp en bouwproces van visserijschepen. Met daarbij een circulaire economie als stip op de horizon.

MDV proces wetenschappelijk beschreven

Frans Veenstra is (op eigen initiatief) inmiddels bezig aan zijn derde wetenschappelijke paper. Dit paper is momenteel onder peer review van twee professoren van TU Delft. Veenstra hoopt de resultaten te presenteren tijdens World Maritime Technology Conference (WMTC18) in Shanghai. Tijdens dit congres komen scheepsbouwers van over de hele wereld bij elkaar.

Heeft u interesse in het tweede paper. Deze is onder andere hier te vinden: Link naar boek

(Vanaf pagina 275)

Een overzicht van de wetenschappelijke publicaties van Innovatiemanager Frans Veenstra zijn hier te vinden