27 september 2018

Nieuwbouw van MDV-schepen

Voor 2019 staan twee nieuwe MDV-visserijschepen op stapel. De afbouw vindt plaats op Urk, bij Hoekman Shipbuilding aan de Klifkade. Uiterlijk zijn ze identiek aan het eerste pilotschip, de MDV 1, van binnen worden ze heel anders. Er zijn een aantal kleine verbeteringen aangebracht en een grote: de machinekamer wordt verplaatst.

UK 225 als opvolger MDV 1

Voor de UK-225 is in september de kiel gelegd. Het is de bedoeling dat Padmos, partner van Hoek- man Shipbuilding, de schepen bouwt bij CSR in Rotterdam.
In januari wordt op Urk gestart met de afbouw van dit eerste casco. Met het tweede casco wordt vervolgens in april begonnen met de afbouw. Dat schip gaat MDV 2 heten. MDV staat voor ‘Masterplan Duurzame Visserij’.

Gebr. Van Slooten en Louwe Post

“De drie broers Van Slooten hebben opdracht gegeven om de nieuwe UK-225 te bouwen”, vertelt Louwe Post. Hij voert al jaren de directie voor twee pulsvisserijschepen, de NG-12 en UK-227 van de broers. De MDV 2 is bestemd voor de families Romkes en Kramer. Zij zijn ook eigenaren van de MDV 1. Dit pilotschip uit 2016 is goed bevallen en wordt dus nu opgevolgd door een nieuw schip.

Schip van het Jaar

Pilotschip MDV 1 Immanuel was een innovatief visserijschip dat gebruikt werd om baanbrekende innovaties in de praktijk te testen. De bijzondere vorm van het schip en de dieselelektrische voort- stuwing zorgen voor 60 procent brandstof- en CO2-besparing ten opzichte van vergelijkbare schepen.
Daarnaast zorgt de geautomatiseerde visverwerking dat dit proces sneller gaat en de vis langer vers blijft. De MDV 1 werd bekroond met de prestigieuze KNVTS Schip van het Jaar prijs.

Verbeterpunten

Het vissen met de MDV 1 heeft een aantal nieuwe inzichten en verbeterpunten opgeleverd. Dit zorgt nu voor veel teken- en rekenwerk. Het schip zal er aan de buiten- kant hetzelfde gaan uitzien maar binnen wordt er veel veranderd. De machinekamer gaat naar het voorschip en de visverwerking en opslag meer naar achteren, mede om het transport van de vis korter te maken.


“Dit is het voordeel van elektrische voortstuwing: de aggregaten voorin en de elektromotor achter- in”, vertelt Klaas Albert Hoekman, werkvoorbereider van Hoekman Shipbuilding. “Er komt veel bij kijken als je een schot verplaatst; er verandert dan veel aan het in- terieur van het schip. Samen met Padmos werken we nauw samen met de ontwerper en de cascobou- wer. Als alles goed op de rit zit, scheelt dat later werk.”
Alles wordt tot in de puntjes gepland. Elke doorvoer, elk stapje. Goede voorbereiding is het halve werk.

Bron: De Binnenvaartkrant - 25 september 2018 - Zie bijlage vanaf pagina 45

Schrijver: EVERT BRUINEKOOL

 

UK 225 wordt als tweede MDV viskotter gebouwd

 

MDV 2 is opvolger van viskotter MDV 1

Download Bijgevoegd Bestand