2 januari 2019

Visserij moderniseert verder: Nieuwbouw UK 124

Rederij T. de Boer en Zn heeft Machinefabriek Padmos opdracht gegeven voor de nieuwbouw van de UK 124 'Luut Senior'. De kiellegging in Rotterdam is in maart en de oplevering staat gepland voor januari 2020. 

Multipurpose MDV type schepen

Rederijwoordvoerder Wouter de Boer maakt er geen geheim van gecharmeerd te zijn van de diverse multipurpose MDV-types die Padmos momenteel voor Franse rekening bouwt. Met 24,95 bij 8,50 meter wordt de nieuwe UK 124 wel een paar meter langer en 70 centimeter breder dan de grootste nieuwe Fransen, maar kleiner dan de Urker flyshooters die De Boer nu in de vaart heeft. 

Energiezuinig vissen

"We willen zo energiezuinig varen en vissen en dik onder de 10 ton gasolie per week blijven. Daarom hebben we zo'n relatief grote schroef", aldus De Boer. 

Overeenkomsten en verschillen MDV schepen

De overeenkomst tussen de UK 124 en MDV schepen is te zien in de vorm. Daarnaast zijn er ook verschillen. Zo zijn MDV schepen uitgerust met diesel elektrische voorstuwing en zijn deze voornamelijk geschikt voor de twinrigvisserij. De UK 124 heeft een dieselmotor en gaat voornamelijk flyshooten in Het Kanaal. 

Transitie in de Visserij

Stichting Masterplan Duurzame Visserij is destijds opgericht om innovaties te onderzoeken in de Nederlandse Visserijsector. Met een duurzame transitie als doelstelling. Deze werd ingezet met het duurzame vissersschip MDV 1. Daarnaast zijn er twee nieuwe MDV schepen in aanbouw.

Maar de Nederlandse visserijsector bestaat uit verschillende typen visserijschepen en bijbehorende vangstmethodes. Ook daar blijft men verder innoveren. De beslissing van de gebroeders De Boer om te investeren in een nieuwe duurzame viskotter is hier een mooi voorbeeld van.